Ne dediler?..

Vahşi Ruh Yoga Tatili Katılımcıları Ne Dedi..

 

Temmuz 2017 Kaş_vahşi ruh yoga tatili katılımcıları;

 

“Tamamiyle tesadüfi bir şekilde karşılaştım atölye haberiyle,haliyle son dakikada dahil oldum.İzole yaşantımın negatif getirisi olarak ne Elif’ten ne o güzel videolarından ne de yazılarından bir habermişim bunca zaman. Oysa hepsinde aradığım koşulsuz sevgi ve bilgi varmış. Ama işte yolların bir kez kesişeceği tutunca engeller kanatlanıp uçuveriyor. Bilinmezliğe olan merakım ve heyecanımla hiçbir beklenti kurgulamadan bir yola çıktım. Ettiğim niyetin tahminimden kısa sürede beni bulmasının şaşkınlığını, duygusallığını yaşadığım; yogayı en doğru bedenden tanıyıp, masalları en güzel sesten dinlediğim,  kendime kendi içime tarifsiz yolculuklar yaptığım, bir grup eşsiz gezegene inip keşif yapma şansı bulduğum inanılmaz verimli bir süreç yaşadım. Zihnim, bedenim dingin; ruhum vahşi şekilde döndüm İstanbul’a.”

Dicle Sayar

———————————-

 

Elif İşcan’la ikinci yoga tatili tecrübem. İlk tecrübemden belliydi bir sonrakinin ne kadar güzel olacağı.

Elif İşcan’ı dinlerken kaçışınız yok, kendinizle yüzleşirsiniz. Her yönünüzle, en çok doğallığınızla. En içerinizle, bir ben var bende benden içeriyle. Kaçamazsınız, çünkü karşınızda düşlerini yaşa derken düşlerini yaşayan biri var. Hani biri anlatırken doğru söylüyor da kendisi ne kadar uyguluyor acaba diyemezsiniz. Kendisi düşünü yaşarken bizi de düşünün bir parçası yaparken bir bakıyoruz ki ilham dolmuşuz.

 

Bir de vahşi ruh yoga tatiliyle ilgili çok sevdiğim şeylerden biri de şu: kendi hayatınızı yaşarken dinlediğiniz kadının sözleri o tatilde vücut buluyor. Hani bir sorunu çözmek için düşünürsünüz ya, bu tatilde düşünmüyor deneyimliyorsunuz. Anlatması zor ama deneyeyim: bir tiyatro sahnesinde oyuncusunuz. Yönetmen size hikayeyi daha iyi anlamanız için yol gösteriyor. Siz de o rolü bir başka oynamaya başlıyorsunuz. Bu olayın sahnede değil de gerçek hayatta yaşandığını düşünün. Kanlı canlı 🙂

Sevgi Sözügeçer

——————————-

 

Ruhun bildiği ama zihnin ‘henüz’ bilmediği,  “iyi bir şeyler olacak ama ne olacak bilmiyorum” durumu ile başlayıp, dönüş yolunda tüm hücrelerinle “iyi ki..!” dediğin bir şey Vahşi Ruh Yoga Tatili..

Elif’in yüreğinden diline, dilinden bize ulaşan neredeyse her kelimenin sihirli şifası,  orda OLANa koşulsuz teslimiyetten geçiyor.. Yogayla güne başlayıp, masallar ve arketiplerle kalbi açıp, yaşam amacının ve aslında kim olMAdığının tüm açıklığıyla önüne serildiği bir şifa yolculuğu bu.. Kamptan dönünce, nasıldı diye soranlara şunu söyledim; “Karanlık bir ormanda, beni ben yapan/yapmayan şeyleri kucaklamış yolumu kestirmeye çalışırken, Elif adında sihirli bir kadın bir el feneri ile zaten var olan yolumu görebilmem için bir ışık tuttu. Kucağımda ne çok yüküm olduğunu ve yolumu en iyi nasıl yürüyebileceğimi görmem için biraz ışık gerekliymiş..” Tam olarak bu. Bu 9 gün, güçlü bir ışığı olan bir el feneri gibi dokundu hayatıma.

Elvan Şeker

 

————————————————

 

Öncelikle kampa gitme niyetimi sorsanız dostlarımla geçireceğim  bir beş gündü diyebilirim. Çok yoga pratiği olmayan, bu felsefeyi yeni yeni tanımaya çalışan, Elif’i ve çevresini bilmeyen biriydim neticesinde, nasıl bir beklentim olabilirdi ki?!

 

Biricik sevgilimin, Yaradanımın yolundayken beni korkularıyla hapseden o yanlış öğrenilmiş (öğretmediler, ben öğrendim) bilgilerin aramızdaki bağa ne kadar zarar verdiğini orada gördüm. Elif, ben, dostlarım, yeni tanıdıklarım, kamp ve o ambiyans benim bu korkularımla yüzleşmemi sağladı anlamadan. Bir de bunu söylemezsem olmaz, Elif başka bir gülüyor, kalpten gülümsüyor o ay ışığı ile yanmıs kadın. Adamın iç sesini susturuyor dinlerken, herkese aynı yürek mesafesinde.

 

Gelin!!! Elif’in hikayelerini dinleyin, yolu düşen güzel yüreklerle aynı sofralarda buluşup iki çift laf edin, inanın sağlam düğümleri o sohbetlerde atılacak dostluk bağları ile güçleneceksiniz. Hikayelerimiz farkli olsa da özlerimiz aynı, özüm özünü selamlıyor. Namaste!

Sevinç Buse Gürcü

………………………………………..

 

İnanılmaz güzel bir deneyim, bana beni bulma yolunda ışıklı yollar açan, bittiğinde yüreğime bakabilme, ona gülümseyebilme gücü veren, bana acı verdiğini düşündüğüm insanla vedalaşabilme, onun için hayali bir mezar kazma gücü veren, güzel insanlar tanıma fırsatı veren, hiç bir şeyin tesadüf olmadığını, olanı olduğu gibi kabul etmenin iyileştirici gücü olduğunu  bir kez daha anlamama yardımcı olan çok keyifli bir yolculuktu… Elif’den Elif’e ama aynı zamanda Elif’den Dilek’e, Dilek’ten Dilek’e bir yol… bir yolculuk…

Dilek Güzel

————————————————–

“Elif Hoca’nın her dersinde bir aydınlanma yaşıyor oluşum Vahşi Ruh Yoga Tatilinde de devam etti. Atölyelerde tanıştığım numeroloji, masallar, arketipler, şaman yolculukları ve çakralar içsel yolculuğumda bana eşlik eden muhteşem yol arkadaşları oldu… Vahşi Ruh Atölyelerinin bana sağladığı en büyük katkı; aydınlık tarafıma fazlasıyla odaklanıp karanlık tarafımı ihmal ettiğimi fark etmemi sağlaması oldu! Bir olmanın yanı sıra bütün olmanın önemini daha da derinden anladım. Bu yolculuğa vesile olan Elif İşcan iyi ki var! Vahşi Ruh Yoga Tatilini içsel yolculuğunu önemseyen herkese tavsiye ederim!”

Sevgilerimle,

Pınar Öner