Yogang!

Güneşli bir Ankara günü Seğmenler parkında yoga yaparken akla düşen bir fikirdir, Yogang!

Bir yoga çetesi oluşturmak ve parklarda, açık alanlarda katılıma açık yoga dersleri vermek ve yoga pratiği yapmak. Bu fikir ilk aklıma düştüğünde yüzümdeki gülümseme beni hiç yalnız bırakmadı. Henüz çok yeni bir oluşum olmasına rağmen gösterilen ilgiden oldukça tatmin oldum.

Yoga çetesi ya da yoga gangsterleri olarak ne yaparız?

Bir kere istediğimiz her zaman istediğimiz her yerde -kendimizin ve toplumun zarar görmeyeceğinden emin olduğumuz her yerde- gerekli eşyamız olsun olmasın yoga yapabiliriz. Ne kadar güzel yaptığımızdan daha önemli olan kendimizi ne kadar iyi hissettiğimizdir. Birbirimizi hiç tanımasak bile bizi bir araya toplayan bu güzel amaç için bir araya geldiğimizde sıcacık bir gülümsemeyle birbirimizi selamlar ve yüreklendiririz.

Amacımız nedir?

Öncelikli amacımız yoga pratiğini açık havaya taşımak ve bol oksijen almaktır. Kendi tabiatımızı keşfetmek için yaptığımız yoga pratiğini toprağın kokusunu, çimenleri ve güneşi, rüzgarı hissederek olabilecek en doğal ortamda uygulamaktır. Şehrin karmaşasından kaçmak, kalabalıktan uzaklaşmak yerine şehrin göbeğinde hiç de saklı olmayan güzellikleri görerek onları yaşamak, güzel olanı paylaşarak çoğaltmaktır.

Ne zaman buluşuyoruz?

İşte bir çeteyi çete yapan şey en çok burada görünüyor. Ne zaman ne yapacağımız belli olmuyor. En iyisi irtibatta kalmak:)

http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/groups/214310385297248/

Yukarıdaki gruba katılmanız ve bu bloğu takip etmenizde fayda var.

YOGANG!

1 comments

Yorum bırakın