Yoga – Kişisel Keşif- Programı 200 Saat

Kişisel Keşif Programı yıllardır beni tanıyan, yoga derslerimde çok şey bulduklarını söyleyen öğrencilerimin yoğun ısrarı üzerine 2015 sonbaharında hayata geçirilmiş 200 saatlik bir içsel keşif yolculuğudur. Yogada uzmanlaşma programı değildir.

Bin tane şey bilmektense kendinin bin halini bilmeye açık olmak evladır!

Yoga bize fiziksel, düşünsel ve duygusal benliğimizi tanımamız için fırsatlar sunar. Bizi kendimize yaklaştırır. Kendi çoklu halleri ile barışçıl ve uyumlu yaşayabilen kişi çevresiyle de aynı uyumu yakalayabilir.

Çok iyi yoga yapmak, her duygu durumunda ve yaşamın her halinde gücünü bütünlükten alan, bireysel bir farkındalıkla yaşayabilmektir. Asanalar bizi bu duygu durumlarına hazırlayan fiziksel alanlardır.

Yogayı kendine yol seçmiş kişi, neyi, ne için yapıyor olduğunu her an araştırmaya gönüllü olmalı. Zihinden akan her düşünce, bedende dalgalanan her duygu, hissedilen her fiziksel bulgu kendini keşif yolculuğunda birer araştırma konusudur.

Daha iyi bir insan olmak için değil, daha bütün ve sağlığını bütünlüğünden alan bir birey olmak için çıkılan bu yolda düşünsel, fiziksel ve duygusal arkeolojik kazılar yapmak esastır.
9 ay süren bu programa  kimler katılabilir?
-Beden, zihin ve ruh bütünlüğünü fark etmek için yoga öğretisini seçenler
– Kendini tanıma yolunda doğa, arketipler, maneviyat, sanat, astroloji, numeroloji, rüyalar, masallar, mitler ve sembollerin yeri olduğunu düşünenler
– Kendine rehberlik etmeden başkasına kılavuz olamayacağını iyi bilenler
– Yoga hocası (paylaşımcısı) olmak isteyenler
-Temel yoga eğitimi aldığı halde kendi pratiğini yapmakta ve/ya birikimlerini paylaşmakta zorlananlar
– Dönüp kendisine bakmayı, yüreğine uzanmayı ve sıkı bir çalışmayı kabul eden herkes.

Bu yolculukta neler var?

Yoga temeli üzerine kurulmuş kişisel keşif araçları var… Beni bana yaklaştıran ve anlatan çalışmalar; asanalar, anatomi, fizyoloji, numeroloji, astroloji, yoga felsefesi, felsefe ve psikoloji, derin meditasyonlar, masallar, mitler, semboller, rüyalar ile öze doğru yolculuk…

Ne zaman başlıyoruz?

Her sene Kasım ayının ikinci cuma akşamı başlıyoruz ve her ayın ikinci hafta sonunda cuma akşamları ile cumartesi pazar tüm günü kapsayan 8 ayda, toplam 8 buluşma yapıyoruz. 9. buluşma ise Haziran yahut Temmuz ayında 4 gece 5 günlük bir inziva şeklinde doğa içindeki bir tesiste konaklamalı gerçekleşiyor.

 

Program bedeli ve daha detaylı bilgi için muzafferelifvekelebekler@gmail.com adresine yazabilirsiniz.

Yoga ve kendi gerçek doğamızı keşfetmemize yardımcı her öğreti çok kıymetlidir ve paylaşılmalıdır. Sadece bilgiyi paylaşmak bizi hoca yapmaz. Bizler deneyimlerimiz sayesinde bizden sonra gelenlere rehberlik, yoldaşlık yapabiliriz ancak. Demem o ki biz kendimizi biraz olsun keşfeder, yaramızı sevgiyle sarar, iyileşirsek  ancak, başkalarına da ilham veren erk sahibi kişiler oluruz.
9 ayda 9 buluşma olarak tasarlanmış bu yolculuk, 2002’den bu yana yoga, sayılar, yıldızlar, rüyalar, masallar, semboller, mitler ve arketipler, anatomi ve fizyoloji, felsefe, dans, meditasyon ve psikolojiye dair araştırma ve deneyimlerimi kendi yaşamımda nasıl harmanlayıp kullanıyorsam sizinle de öyle paylaştığım ve 200 saate sığdırmakta zorlandığım bir programdır.

“Kişisel keşif bir ömür sürer, yollarımız bir bölümünde keşisecek ise bu şifadandır.”
_Namaste _

Muzaffer Elif Öney
Nisan 2018

 

_mg_7505-copy