Refleksoloji

Refleksoloji ellerde ve ayaklarda bedenin organları ve bezlerinin birer yansıması olduğu esasına dayanan bir bilim; ellerin başparmakları ve parmakları kullanılarak uygulanan eşsiz bir yöntemdir.

Refleksolog tanı koymaz, hastalığın tedavisini yapmaz ve reçete yazmaz. Ancak bedenin dengesini yeniden bulmasına, hastanın rahatlamasına, stresi azaltmaya ve canlılığı arttırmaya, bedenin kendini iyileştirmesine, tedavi sürecinin hızlanmasına yardım eder.

Kökeni binlerce yıl öncesine dayanan bu tedavi yöntemi ile ilgili bilinen en eski kaynak Mısır’da M.Ö. 2500 yıllarına ait bir duvar resmidir. En eski uygarlıklarda izine rastladığımız bu tedavi sanatı günümüze kadar ulaşmış ve 1930’larda Amerikalı fizik tedavi uzmanı Enuice Ingham’ın kişisel araştırmaları ve çalışmaları ile geliştirilerek günümüzdeki halini almıştır.

Uzun süreli kronik hastalıklar

Stres

Depresyon

Uyku sorunları

Zayıf dolaşım ve lenf sistemi

Kas/kemik ağrıları

Yüksek tansiyon

Baş ağrıları ve migren

Astım ve diğer solunum problemleri

Kabızlık ve sindirim problemleri

Sinüs problemleri

Menstural ağrılar, menopoz ve menopoz öncesi semptomları

Cerrahi müdahale sonrası yenilenme

Patolojik açıklaması olmayan semptomlar

Ölümcül hastalıklarda son aşamaya gelmiş hastaların bakımı …

 Refleksoloji, bebeklerden yetişkinlere herkese uygulanabilen şefkatli ve tamamlayıcı bir tedavi yöntemidir. Bu tamamlayıcı sağaltım yöntemi mucize yatarmaz, şaşırtabilir.

 

Refleksoloji hakkında daha detaylı bilgi için lütfen Elif İşcan Refleksoloji ‘yi tıklayın ve/ya bana ulaşın elif.oney@gmail.com…

elif_iscan_refleksoloji_master

Yorum bırakın