Numeroloji

Kendini Tanıma ve Gerçekleştirme Yolunda Rakamların Dili

2002 yeni yıl gecesi daha önce hiç görmediğim biri doğum tarihimi sorup ardından da “Senin kendini ifade etme problemin var” demesini önce çok içmiş, ne dediğini bilmiyor diye geçiştirmek istesem de bir türlü becerememiştim.

Benim kadar hikâyeleri, olayları, başıma gelenleri güzel güzel anlatan, ilkokuldan beri kalemi kuvvetli birinin ifade problemi olabileceği hiç aklıma gelmezdi. Bu kız ne dediğini biliyor muydu? Son derece kendinden emin bir şekilde söylediği bu birkaç sözcük hayatıma ve kendime an be an bakmama sebep olmuştu.

Maalesef haklıydı. Ben çok şeyi müthiş ifade edebilir, anlatabilirdim ama kendimi ifade etmek başka bir şeymiş onu fark ettim. Gerçekten ne hissettiğimi, konu her ne ise onun hakkındaki asıl düşüncemi, yapmak istediklerimi söylemek hatta onları fark etmek yerine otomatik bir şekilde gereken, durumla en uyumlu olan hallere bürünebildiğimi görmek beni epey sarsmıştı.

Bu kız falcı değildi, büyücü hiç değildi evet epey de içmişti… Sadece bir doğum tarihi ve bunun burçlarla hiç bir ilgisi yoktu!

Beni derinden etkileyecek ve hayatımın değişmesine sebep olacak bu cümlenin gizemi aylar sonra Tunalı’da şimdilerde çoktan kapanmış olan Sevda Cenap And Müzik Vakfı Kitabevi’nde karşıma çıkan Hayatınızın Amacı Doğum Tarihinde Gizlidir isimli kitapla çözüldü. O gün o kitabı alamadım ama sayfalarca okudum. Birer tokat gibi indi okuduklarım. Yaşam sayım 39/12 idi ve kendimi öyle düğümlerin içine sokabilirdim ki son derece mantıklı gelen beni benden başka kimse çözemezdi.

Sonra hızlıca ailemin, dostlarımın sayılarına baktım. Okuduğum her cümle neden birbirimizden bu kadar farklı olduğumuzu son derece mantıklı bir şekilde anlatıyordu. Kızacak bir durum yoktu, doğaları böyleydi. Herkes büyük bir mücadele içindeydi. Kardeşimin de sayısı 3’müş, benimki de toplamda 3 ediyordu ama aramızdaki farklılığı anlamama yetecek kadar değişik sayı barındırıyorduk bünyemizde. Kafamda o kadar çok ışık birden yandı ki… Hayat çok daha anlaşılır gelmeye başladı. Bir çok şeyle barışabildiğimi fark ettim.

İşte benim sayılarla ilgili merakım böyle başladı. Bu konuda karşıma ne çıktıysa büyük bir ilgiyle, merakla okudum. Sayılarda Gizli Yaşamınız, Yaşamın ve İlişkilerin Pin Kodu vs. Hatta bir ara rakamalarla ilgili Tübitak yayınları vardı cilt cilt, hepsini aldım. Baktım iş çığırından çıkıyor herkese ve her şeye rakamlar üzerinden bakmaya başladım işte o zaman sakinleşmeye karar verdim. Böyle güçlü öğretilerin tuzakları da olabiliyormuş.

Yıllar geçtikçe ve üzerinde pratik yaptıkça, deneyimlerimle de doğru orantılı olarak rakamların dilinden daha iyi anlamaya başladım.

Şimdilerde yoluma ışık tutan bilgiler bunlar ve paylaşmaktan büyük keyif alıyorum. Yolumu göremediğimde, bir de onların dilinden bakıyorum olaylara, insanlara… Rahatlıyorum çünkü kurulu düzeni daha iyi anlayabiliyorum, evrensel olanı.

 

 

 

*Görsel için Özlem Güner’e teşekkür ederim, ellerine sağlık!!! Harikasın!

Yorum bırakın